U posljednja 24 sata u Srbiji zabilježeno 379 pozitivnih na koronavirus

Željko Joksimović uvest će u 2020. sve one koji Novu godinu odluče dočekati u Sarajevu


Željko Joksimović, regionalna zvijezda te jedan od najpoznatijih i najpriznatijih umjetnika na Balkanu, uvest će u 2020. sve one koji Novu godinu odluče dočekati u Sarajevu na otvorenom. Ovo je grad koji osjeća svojim, rekao je u razgovoru za Klix.ba


"Uvijek je dobro u Sarajevo, ne osjećam se kao da sam u gostima. Taj suživot i druženje traju duže od 20 godina, volim da se vratim u Sarajevo, jer je to grad u kojem se dobro osjećam. Za ovaj grad koji osjećam svojim i u kojem imam mnogo prijatelja me vežu samo lijepe emocije", rekao je za Klix.ba Joksimović koji je u glavni grad BiH stigao sinoć.
Sarajevo ga, kaže nam, uvijek podsjeti na Valjevo, grad u kojem je odrastao.


"Sarajevo je grad koji me uvijek promijeni, kad god imam pokušaj neke otuđenosti i eventualne nervoze, a to mi sve posao zahtijeva, Sarajevo me vrati na pravi kolosijek, vrati me u jednu normalu. Ovo je grad u kojem se osjećam svojim i u kojem se osjećam kao jedan od svih", naglasio je.


Velika mu je čast pjevati za Novu godinu u Sarajevu, kaže nam i ističe da je s razlogom nazvano novogodšnjim centrom regije.


"Zaista mi je velika čast. Sarajevo mi je čast dalo i 2010. godine kada sam na Koševu održao najveći koncert u dotadašnjoj karijeri. Imao sam divnih koncerata i profesionalnih saradnji, tako da sam puno dobio od Sarajeva, ali sam na neki način pokušao to vratiti dobrim nastupima. Pokušao sam mu vratiti i pjesmom `Lejla` koja je BiH donijela treće mjesto na Eurosongu. Vjerovatno sam očekivao prvo mjesto i bilo mi je žao tada, ali sada sam siguran da je to jedan od mojih najvećih uspjeha, ali i cijele BiH na tom takmičenju", rekao je.


Javni doček Nove godine u Sarajevu vratit će na Trg BiH gdje su prije njega nastupali Dino Merlin i Zdravko Čolić.


klix.ba

Povezani članci