Novi Zeland potvrdio još 14 slučajeva koronavirusa

Grad Bihać osigurao turističke vaučere: Po 200 KM subvencije svakom posjetiocu


U Gradskoj upravi Bihaća danas je gradonačelnik Šuhret Fazlić potpisao sporazum s turističkom zajednicom i v.d. direktorom Arminom Amidžićem kojim zadužuje turističku zajednicu za realizaciju projekta turističkih vaučera.

Današnjim potpisivanjem sporazuma Turistička zajednica Bihaća dobila je ovlasti za realizaciju projekta turističkih vaučera za koje je Grad Bihać osigurao 100.000 KM iz budžeta, a UNDP 54.000 KM.

"Ovo je pilot projekt koji će se sigurno prenijeti i u druge gradove Bosne i Hercegovine. Drago mi je što smo mi u turističkoj zajednici, koja nema uposlenika, zadnjih mjesec dana radili na ovome. Već u ponedjeljak ide javni poziv za sve davaoce usluga, ali i portalima za prodaju vaučera s ciljem da se što više ljudi prijavi i iskoristi 200 KM subvencije koju će Grad Bihać osigurati", kazao je v.d. direktor TZ Bihać Armin Amidžić.

Dodao je kako im je svima cilj promovisati ljepote Bihaća i s čime sve raspolaže ovaj grad u smislu turističkih potencijala.

Subvencije će moći iskoristiti oni posjetioci koji odluče u Bihaću ostati minimalno dva noćenja. U okviru ove vrijednosti projekata i vaučera Grad Bihać bi trebao imati minimalno 3.800 noćenja, a minimalna ponuda iznosi 300 KM od čega se subvencionira 200 KM.

"Ovo bi trebalo popraviti turističku sezonu u ovoj situaciji pandemije koronavirusa. Čim su popustili s mjerama i otvorili objekte, mi smo krenuli s kampanjom pUNA života, a već narednih sedmica ćemo objaviti još neka promotivna videa koja su za domaće posjetioce, a kasnije ćemo ih višejezično uraditi i okrenuti se stranom tržištu već naredne sezone", dodaje Amidžić.

Načelnik Bihaća Šuhret Fazlić je kazao kako su korona-zakonom pomogli privrednicima na brojne načine te da je 100.000 KM opredijeljenih za vaučere samo početak s ciljem promocije turizma u Bihaću.

klix.baPovezani članci