Kako su za RTS rekli u Hitnoj pomoći, u neredima je povrijeđeno 13 policajaca i sedmoro civila. Svi povrijeđeni prevezeni su na Vojno-medicinsku akadamiju.

Zapaljeni kontejneri, smeće po ulicama, polomljeni saobraćajni znaci, uništene žardinjere, kamenje, zapaljeni policijski automobili, nekoliko slomljenih izloga, slika su nakon noćašnjih protesta u Beogradu.

Ispred zgrade Skupštine Srbije jutrose se nalazi kordon policije. Pripadnici MUP-a raspoređeni su i ispred drugih važnih institucija u Beogradu, kao i na pojedinim većim raskrsnicama.

Kako je sinoć izgledalo

Policija je oko dva časa poslije ponoći rastjerala demonstrante koji su protestovali u Beogradu zbog ponovnog uvođenja policijskog časa, a pripadnici policije su primjenjivali i silu.

Više hiljada građana je večeras protestovalo ispred Skupštine Srbije, a nakon višečasovnog protesta, policija je rastjerala okupljene suzavcima, ali i moglo se vidjeti kako masovno tuku okupljene pendrecima.

Na terenu je bila Specijalna antiteroristička jedinica.

Više demonstranata, ali i policajaca je povrijeđeno tokom nereda u centru glavnog grada, a bilo je i privođenja demonstranata, ali i sveštenika.

U toku večeri, zapaljeni su i kontejneri, policijska vozila, demonstranti su upali u Skupštinu na kratko, a pripadnike policije su gađali kamenicama, flašama i jajima.

Saobraćaj u okolnim ulicama je bio zaustavljen.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno je večeras najavio da će od petka od 18 časova do ponedjeljka u pet časova ujutru biti uveden policijski čas, odnosno zabrana kretanja, a zbog loše epidemiološke situacije izazvane koronavirusom.

bhrt.ba