Novi Radio Bihac

wmp  winamp  quick  realp

Nalazite se:Sport»Bišćanin Harun Sadiković osvojio zlato na Balkanskom prvenstvu
06 Jun

Bišćanin Harun Sadiković osvojio zlato na Balkanskom prvenstvu

Proteklog vikenda u Bihaću se održalo Balkansko prvenstvo u džudou za juniorke i juniore, čiji je domaćin bio  Judo klub Una. U dvodnevnoj smotri kroz borilišta je prošlo 140 takmičara iz osam zemalja.

Najviše razloga za zadovoljstvo imali su predstavnici Turske koji su ekipno osvojili prvo mjesto, kao drugi su završili predstavnici Srbije, a Crna Gora bila je treća.

Sa dvije zlatne medalje Aleksandre Samardžić i Haruna Sadikovića, srebrom Hane Benca i Nikolom Miškovićem sa brončanim odličjem BiH je takmičenje završila na četvrtom mjestu.

Najveće interosovanje u dvorani Luke, što je i razumljivo, tokom cijelog dana vladalo je za nastupe Haruna Sadikovića, koji, iako sa vidnom tremom, što nastupa pred domaćom publikom i više nego superiorno stigao je do još jednog naslova balkanskog pobjednika, na opće oduševljenje prisutnih.

Generalna ocijena u kojoj su se gotovo svi predstavnici osam zemalja složili da je Bihać bio i više nego odličan domaćin.

Na kraju možemo konstatirati da je prava šteta što ovakvih događaja na ovim prostorima nema više, jer ovaj grad i Kanton su pokazali da mogu odgovriti najvećim izazovima, a publika je fer i sportskim navijanjem dala ogroman dobrinos da se iz Bihaća u zemlje Balkana odnese dobar glas.

abc.ba

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 85