Novi Radio Bihac

wmp  winamp  quick  realp

Nalazite se:Sport»"Najskromniji nogometaš svijeta" otkupio ugovor za 70 miliona i prelazi u Manchester City
03 Jul

"Najskromniji nogometaš svijeta" otkupio ugovor za 70 miliona i prelazi u Manchester City

Rodri je jedan od najtalentovanijih veznih igrača na svijetu i u posljednje vrijeme često se dovodio u vezu s odlaskom u Manchester City, a kako trener Građana Pep Guardiola ima izuzetno visoko mišljenje o njemu i njegovim kvalitetima, već na početku prijelaznog roka odlučio je završiti taj posao i dovesti ga u klub.

Ovaj 22-godišnjak je u sjedište La Lige stigao u pratnji svojih zastupnika koji su donijeli 70 miliona eura, a ubrzo se očekuje i da zvanično bude predstavljen kao novi igrač aktuelnog prvaka Engleske. 

Rodri je u svijetu nogometa poznat i kao jedan od "najskromnijih nogometaša" jer ne koristi društvene mreže, nema tetovaže i uopšte ne privlači nikakvu pažnju javnosti, a kada je potpisao ugovor s Villarrealom u kojem je ranije igrao, odbijao je zamijeniti studentski dom za novi stan jer je uvijek želio biti običan i jednostavan student kao i svi drugi.
"Sama činjenica da nekog toliko poznatog i popularnog viđaš u studentskom domu svaki dan, u redu za hranu, čudila je mnoge. On je takav, sasvim običan, kao i drugi studenti. Provodi vrijeme s prijateljima, jako je ljubazan prema svima. Ne voli pažnju zbog toga što igra nogomet", rekao je njegov prijatelj Valentin Enarecho.

Rodri bi za nekoliko dana trebao biti predstavljen kao novi igrač Manchester Cityja u kojem bi trebao igrati jednu od glavnih uloga u veznom redu.
klix.ba

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 177