Novi Radio Bihac

wmp  winamp  quick  realp

Nalazite se:Sport»Film "Švabo iz Sarajeva" Sabahudina Topalbećirevića nagrađen u Milanu
31 Okt

Film "Švabo iz Sarajeva" Sabahudina Topalbećirevića nagrađen u Milanu

Na spektakularnoj ceremoniji zatvaranja u dvorani Palazzo Lombardia bilo je prisutno oko 500 posjetilaca, a među njima i slavna imena iz svijeta sporta i filma kao što su Antonio Conte, Dino Meneghin i Sare Simeoni.

"Ovo je zaista poseban dan u mom životu, dobiti nagradu ovdje gdje su bila prikazana 174 filma, u nevjerovatnoj konkurenciji je veliki uspjeh i za mene i za BiH. Ponosan sam i ovo je nagrada koja će imati posebno mjesto u mom srcu. Nakon dvije nagrade na Zlatiboru i jedne u Moskvi nastavljeno je i ovdje u Milanu i ovo je nagrada i za moju BiH", izjavio je za Klix.ba autor filma Sabahudin Topalbećirević.
zrazio je zahvalnost porodici Osim koja je aktivno učestvovala u realizaciji filma, Al Jazeeri Balkans koja je producent, ali i svim saradnicima. Film je u Milano, kao jedan od pobjednika, delegirao festival na Zlatiboru.

Topalbećirević je u sklopu ovogodišnjeg osmog izdanja najvećeg sportskog simpozija na Balkanu "Simposar Sarajevo" najavio i novi projekt, a to je prvi Međunarodni festival sportskog filma.

"Organizacija i ulazak u bord povjerena je Ficts Milano na čelu s predsjednikom Askanijem. Tako ćemo vidjeti 20-ak sjajnih sportskih filmova, a publika u Sarajevu će, nadati se, prepoznati ovaj događaj", dodao je Topalbećirević.
klix.ba

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 148