Novi Radio Bihac

wmp  winamp  quick  realp

Nalazite se:Zanimljivosti»Prva žena sa silikonima: Muškarci su zviždali za mnom na ulici
02 Apr

Prva žena sa silikonima: Muškarci su zviždali za mnom na ulici

U proljeće 1962. godine majka šestero djece po imenu Timi Džin Lindzi (Timmie Jean Lindsey) legla je na operacioni sto u teksaškoj bolnici i nakon dva sata probudila se s grudima koje su bile za broj veće.

Pedeset godina kasnije, uvećavanje grudi pomoću silikonskih umetaka ubraja se među najpopularnije estetske operacije. Ovom zahvatu se godišnje podvrgne oko milion i po žena.

Lindzi, prva žena koja je, popularno rečeno, ugradila silikone, danas ima 80 godina i dobro se sjeća operacije.

- Djelovale su savršeno. Bile su meke poput pravih grudi. Muškarci su zviždali za mnom kada bih izašla na ulicu - otkrila je Timi.

Ona je prije zahvata nosila grudnjak sa B-korpama, da bi poslije prešla na C. Do operacije koja je promijenila život majke iz Hjustona došlo je sasvim slučajno. Ona je, naime, posjetila bolnicu kako bi s grudi uklonila tetovažu, a doktori su je upitali da li bi željela da na njoj isprobaju novu vrstu zahvata.

Operacija je protekla po planu i majka šestero djece već je nakon tri ili četiri dana mogla normalno funkcionirati, a bol je polako nestajao.

Danas je uvećanje grudi pomoću silikona druga najpopularnija estetska operacija na svijetu (nakon liposukcije). Pedeset godina nakon zahvata, Timi Džin Lindzi i dalje je zadovoljna rezultatima, mada se trag vremena ipak poznaje na njoj.

avaz.ba

- Mislila sam da će moje grudi ostati na istom mjestu i kada ostarim, ali nije tako. Baš kao i kod prirodnih grudi, i moje su se opustile - kaže baka, koja je sretna što se upisala u povijest.

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 174