Novi Radio Bihac

wmp  winamp  quick  realp

Nalazite se:Zanimljivosti»Zaposlenici Starbucksa na obuci o rasnim predrasudama
29 Maj

Zaposlenici Starbucksa na obuci o rasnim predrasudama

Više od 8000 lokala Starbucksa u SAD-u bit će zatvoreno u utorak popodne kako bi zaposlenici mogli proći kroz obuku o rasnim predrasudama.

Kompanija je objavila da će ta radionica biti održana samo nekoliko dana nakon incidenta u travnju u Starbucksu u Philadelphiji, kada su dvojica crnih muškaraca uhićeni dok su čekali prijatelja.

Jedan je zaposlenik nazvao policiju jer su muškarci, koji nisu ništa konzumirali, odbili napustiti lokal nakon što im je zabranjeno korištenje toaleta.

Video uhićenja Rashona Nelsona i Dontea Robinsona stavljen na društvene mreže te je uzrokovao bijes zbog rasizma.

Starbucks se našao na naslovnicama ponovno ovog mjeseca nakon što je zaposlenik na šalici koju je dao klijentu napisao rasnu uvredu.

Incidenti su široj javnosti otkrili do koje se mjere Afroamerikanci suočavaju s diskriminacijom, za koju oni kažu da je redovita u restoranima i na drugim javnim mjestima u SAD-u.

Starbucks je objavio da će njegovih 175.000 zaposlenika u više od 8000 lokala i ureda širom SAD-a biti zatvoreno popodne radi “razgovora i lekcije o o rasnim predrasudama”.

Izvršni podpredsjednik Starbucksa Rossann Williams rekao je prošli tjedan u poruci Starbucksovim partnerima da se kompanija nada da će obuka polučiti rezultate “unutar i izvan naših lokala”.

Nelson i Robinson složili su se da neće tužiti Philadelphiju kada je grad pristao na njihov zahtjev da financira 200.000 dolara vrijedan program za učenike srednjih škola koji se pripremaju za poduzetništvo.

Nijedan od njih iz tog novca neće dobiti ništa, osim simboličnog jednog dolara.

federalna.ba/Hina

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 114