Novi Radio Bihac

wmp  winamp  quick  realp

Nalazite se:Zanimljivosti»Irkinja uspjela pronaći biološku majku koja sada ima 103 godine
12 Mar

Irkinja uspjela pronaći biološku majku koja sada ima 103 godine

Eileen ima neobičnu priču iza sebe, rođena je 30-ih godina prošlog vijeka u Irskoj te je djetinstvo i rane tinejdžerske godine provela u sirotištu. Pri izlasku je odlučila pronaći svoju porodicu i od toga nije odustala više od 60 godina, prenosi Ireland Before You Die.

Danas ima 81 i upoznala je svoju 103-godišnju majku. Kako je Eileen navela, željela je upoznati svoju porodicu jer ju je zanimala historija bolesti u porodici kako bi istu mogla prenijeti i svojoj djeci. Sada živi u sretnom braku sa suprugom Ronaldom i ima troje djece, sina i dvije kćerke.
Kada više nije znala šta će uraditi, obratila se Joeu Duffyju sa RTE Radio One, a on je s njom napravio intervju u kojem je ona kazala kako sumnja da je njena mama još živa, ali kako se nada da će možda pronaći druge članove svoje porodice.

Njen apel je privukao pažnju geneaologa koji joj je obećao pomoći te je napravio DNK analizu i uspio pronaći njenu majku. Eileen ju je uskoro nazvala i razgovarala s njom preko telefona te se ubrzo rasplakala i kazala kako je ona sada najsretnija osoba na svijetu. 

"Ne mogu vjerovati. Kada su mi rekli da je još živa, samo sam htjela da je vidim. Ona ima 103 te uskoro puni 104 godine. Preko telefona me nije mogla dobro čuti, jer, kao ni ja, ne čuje na jedno uho. Ona je 's druge strane vode', ali ću je uskoro vidjeti", rekla je Eileen dodavši kako vjerovatno ima dva polubrata koji imaju 70 godina.
klix.ba

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 158