Hrvatska: Izolacija ubuduće 10 dana umjesto 14

ZAVESLA I PROĐE ČETRDESETA: U BOSANSKOJ KRUPI RIJEKA UNA JOŠ JEDNOM UGOSTILA UTRKU LAĐARA


- Četrdeseta po redu bosanskokrupska manifestacija „Unski lađari“, održana je sinoć. Iako bez uobičajenih popratnih sadržaja, tradicija je ovo koja se njeguje već 40 godina, i koju ni pandemija koronavirusa nije omela da okupi sve ljubitelje vodenih sportova. Organizatori ovogodišnjih Unskih lađara su Općina Bosanska Krupa, Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje, te tamošnji Sportski savez...

Iako je planirano da se niz rijeku Unu spusti 40 čamaca, trenutna situacija, zahtijevala je da se manifestacija održi u manjem obimu, a učešće je uzelo 15 ekipa. Među najboljim se pokazala ekipa „Kenwood“, zatim  “Emir tata Dizdarević“, i  „Keli“, a nagrađena je i ekipa ratnih vojnih invalida, koja je učestvovala sa  tri lađe.

Pored organizatora, ovom prigodom prisutnima se obratio i načelnik Armin Halitović, koji je najboljima uručio nagrade u iznosu od  1000, 600 i 400 maraka. Svima je poželio bolja buduća vremena i više veslača. Događaj je protekao u najboljem redu a svoje zadovoljstvo, uprkos izostanku gostiju iz naše i zemalja regiona, te određenih aktivnosti, nisu krili ni organizatori.

rtvusk.ba

Povezani članci