Hrvatska: Izolacija ubuduće 10 dana umjesto 14

Odgajateljica iz Kine koja je otrovala djecu iz vrtića osuđena na smrtnu kaznu


Odgajateljica iz Kine osuđena je na smrtnu kaznu jer je otrovala 25 djece, a jedno je i preminulo, u vrtiću u kojem je radila.BBC piše da je Wang Yun taj monstruozni čin napravila prošle godine kada su djeca iz vrtića u gradu Jiaozuo završila u bolnici jer im je pozlilo nakon što su pojeli kašu za doručak.


Incident se dogodio 27. marta prošle godine, a tada su mediji javljali kako je 23 djece počelo povraćati te padati u nesvijest nakon doručka.

Jedno od otrovane djece umrlo je u bolnici u januaru, u kojoj je provelo 10 mjeseci.

Sud je jučer utvrdio da je Wang Yun stavila natrijev nitrit u doručak da bi se osvetila jednom djetetu s kojim se raspravljala.

Natrijev nitrit se često koristi kao dodatak hrani koji pomaže u sušenju mesa, ali može biti toksičan u velikim količinama.

Sud je rekao da je Wang Yun djelovala "prezirno i zlobno".

Navedeno je i to da ovo nije prvi put da je Wang Yun nekog otrovala. Naime, tokom suđenja se pokazalo da je već ranije isti otrov stavila u hranu svom suprugu koji je pretrpio blaže posljedice.

Inače, Kina odbija otkriti koliko ljudi godišnje osudi na smrtnu kaznu, međutim organizacije za ljudska prava procjenjuju da je riječ o hiljadama osoba.

klix.ba

Povezani članci