Hrvatska: Izolacija ubuduće 10 dana umjesto 14

Ovo je lista najbogatijih slavnih ličnosti u protekloj deceniji


Mnogo toga mijenjalo se na Forbesovoj listi najbogatijih slavnih ličnosti proteklu deceniju, koja najbolje pokazuje kako su neki milioneri brzo gubili novac i padali na dno, dok su se drugi penjali na vrh.Najplaćenije svjetske zvijezde zaradile su ukupno 6,1 milijardu dolara ove godine, što je pad od 200 miliona dolara u odnosu na prošlu godinu. S obzirom na recesiju i ekonomsku krizu s kojima se suočava cijela planeta, najbogatiji ipak nisu mnogo "oštećeni".


Podaci Forbesa pokazuju da su Kylie Jenner i Kanye West ostali na vrhu ljestvice. Kylie je zahvaljujući svojim kozmetičkim proizvodima zaradila 590 miliona dolara, a Kanyeu je najvećim dijelom ugovor s Adidasom donio 170 miliona dolara.

Pozicije ispod zauzeli su poznati sportaši. Tako je Roger Federer zaradio 106 miliona dolara, Cristiano Ronaldo 105 miliona dolara te Lionel Messi 104 miliona dolara.

Kada je riječ o svijetu glume i muzike, najveće svote novca zaradili su Dwayne Johnson 87,5 miliona dolara te Ariana Grande 72 miliona dolara. Visoko se pozicionirao i glumac Ryan Reynolds sa zaradom od 71,5 miliona dolara te braća Jonas koji su bogatiji za 68,5 miliona dolara.

Kompletnu Forbesovu listu možete pogledati OVDJE.

Forbes je podijelio i kratak video koji prikazuje kako se mijenjala ljestvica najbogatijih u protekloj deceniji. Tako se može vidjeti kako je slavna voditeljica i glumica Oprah Winfrey od 2010. do 2012. čuvala prvu poziciju sa zaradom od 300 miliona dolara, koja je počela padati u godinama poslije. Na ovoj poziciji potom su se smjenjivali Michael Bay i Steven Spielberg, da bi ih s trona skinula Madonna.

Sredinom decenije najbogatiji je bio čuveni Dr. Dre koji je uspio zaraditi više od pola milijarde dolara, a potom ga je naslijedila Taylor Swift. Brojni muzičari smjenjivali su se na vrhu Forbesove liste, ali nakon što je Kylie Jenner preuzela poziciju, niko od slavnih još ne uspijeva dostići njeno bogatstvo.

klix.ba

Povezani članci