Hrvatska: Izolacija ubuduće 10 dana umjesto 14

Vijećnici u GV Bihać se odrekli današnjeg paušala u korist Košarkaško-invalidskog kluba “UNA-SANA” iz Bihaća


Na današnjoj sjednici GV Bihać vijećnici Nijaz Malkoč i Mustafa Zulić su uputili inicijativu prema GV u kojem se traži od svih vijećnika da se odreknu paušala za današnju sjednicu koji iznosi 100 KM i sredstva usmjere prema jednom od najtrofejnijih sportskih klubova u Bosni i Hercegovini, košarkaško-invalidskog klubu “KIK UNA SANA” iz Bihaća.

Naime, ovaj sportski kolektiv koji većinom čine ratni vojni invalidi sa najtežim povredama i postokom invaliditeta već dugi niz godina bilježi uspješne rezultate kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Europi. Inače, najveći problem svih sportskih kolektiva u Bihaću je uvijek bio prevoz za koji su sami ili preko Gradskog sportspog saveza obezbjeđivali sredstva i odlazili na razna takmičenja na kojima su predstavljali naš grad i državu. U posljednjih 10-tak godina KIK “UNA SANA” je uspjevala sa starim kombijem odlaziti na putovanja, ali zbog velikog kvara na istom, došlo je vrijeme da kupe nešto novije i pristupačnije invalidnim osobama. Nakon što je Uprava kluba na čelu sa predsjednikom  Šušnjar Sabahudinom uspjela prikupiti određena sredstva, što preko velikog broja Javnih poziva iz Federacije, Unsko-sanskog kantona pa i grada Bihaća, što preko privatnih firmi poput Bauerfeinda i ostalih prijatelja kluba, klubu je falilo nekih 3000 KM da kupe željeni kombi.

Zatim na scenu stupaju dugogodišnji prijatelji ovog kluba i bivši saborci velike većine igrača ovog kluba, Nijaz Malkoč i Mustafa Zulić, inače vijećnici u GV Bihać koji su svojom inicijativom, ali i dobrom voljom gotovo svih vijećnika uspjeli skupiti cjelokupan iznos novca i omogućiti igračima kluba KIK “UNA-SANA” da napokon kupe kombi.

biscani.net

Povezani članci